Copyright 2024 - Custom text here

Sastanak predstavnika SP sa ministrom MUP-a HNK/Ž

Dana 05.12.2023. godine, predstavnici Sindikata policije u HNK/Ž održali su sastanak sa novim -MUP-a HNK/Ž.

Shodno zaključcima Upravnog odbora održanog 30.11.2023. najavljen je štrajk upozorenja i poslato saopštenje premijerki Vlade HNK/Ž, ministru MUP-a HNK/Ž i uredu komesara policije HNK/Ž.

Na poziv ministra MUP-a HNK/Ž, predstavnici Sindikata policije u HNK/Ž, su se odazvali i održali sastanak sa novim ministrom MUP-a HNK/Ž gospodinom Marijom Marićem.

Ispred Sindikata policije u HNK/Ž su bili prisutni predsjednik Nail Balić, zamjenik predsjednika Vido Marić i predstavnik državnih službenika i namještenika Miralem Isić.
Razgovaralo se prije svega o razlozima zakazivanja štrajka upozorenja, a to je zahtjev koordinacije sindikata za povećanjem osnovice plate, zatim o isplati pravosnažnih sudskih presuda i ostaloj problematici s kojom se susreće policija i državni službenici i namještenici MUP-a u svakodnevnom radu.

Ministar je upoznat i sa problematikom isplate pravosnažnih sudskih presuda na što su predstavnici Sindikata skrenuli pažnju o nepoštivanju ranije dogovorenog modela isplate tužbi. Ministar je obećao da će o svemu upoznati premijerku te da ćemo dobiti povratnu informaciju o eventualnom zakazivanju razgovora sa predstavnicima Vlade sa temama: povećanja plate kroz povećanje osnovice i isplata pravosnažnih tužbi.
Sastanak je protekao u pozitivnom duhu i atmosferi sa obećanjem ministra da će upoznati premijerku Vlade HNK/Ž sa zahtjevima Sindikata. 

Search

f t g m